Principala » Produse poligrafice

Produse poligrafice

Doresti sa i-ți promovezi afacerea? Alege produsul din lista vezi pretul și plasează comanda Online! 

Cărți de vizită

Calendare 2024

Flyere și pliante

Broșuri

Carnete

Stickere, autocolante

Postere și afișe

Meniuri

Cărți

Mape de prezentare

Pungi personalizate

Etichete

Diplome si certificate

Invitații, felicitări

Bilete, tichete

Plicuri

Carduri de reducere

Cărți poștale

Semne de carte

Foi cu antet

Ecusoane, badge

Foi de notițe

Table-tent, călăreți

Wobblere

Suport pahare

Hanger pentru ușă

Bonuri de consum

CMR-uri

Autocopiante

Ce sunt produsele poligrafice?


Produsele poligrafice reprezintă o gamă diversă de materiale imprimate, de la simple afișe și cărți până la ambalaje sofisticate și materiale publicitare. Procesul poligrafic implică utilizarea tehnologiilor avansate de imprimare pentru a reproduce imagini, texte și grafică pe diferite suporturi, cum ar fi hârtie, carton, textile sau materiale plastice.

Tipuri de produse poligrafice

 1. Cărți și Reviste: Imprimarea de cărți și reviste este poate cea mai cunoscută formă de produse poligrafice. De la romane captivante până la reviste de specialitate, acestea aduc informații și divertisment într-un format tangibil.

 2. Ambalaje: Ambalajele poligrafice nu sunt doar funcționale, ci și estetice. Ele sunt esențiale pentru a atrage atenția consumatorilor și pentru a oferi informații despre produse. Ambalajele pot varia de la cutii de carton simple până la ambalaje sofisticate cu designuri complexe.

 3. Materiale Publicitare: Cartile de vizita, afisele, broșurile, flyerele si calendarele sunt instrumente esențiale în promovarea produselor și serviciilor. Producătorii folosesc aceste materiale pentru a comunica mesaje concise și a atrage atenția publicului țintă.

 4. Etichete și Autocolante: Produsele poligrafice includ și etichetele și autocolantele (stickerele), care servesc scopuri practice și estetice. Acestea oferă informații despre produs și adaugă un element de design.

 5. Elemente de Identitate Vizuală: Branding-ul companiilor este adesea reflectat în produsele poligrafice, cum ar fi cărțile de vizită, mapele cu antet sau alte materiale cu elemente de identitate vizuală.

Tehnologii Avansate în Imprimare

Progresele tehnologice au adus schimbări semnificative în domeniul produselor poligrafice. Printre tehnologiile de vârf se numără:

 1. Imprimarea Digitală: Oferă flexibilitate maxima în producție, viteza de tipar impresionanta si calitate maxima 3600 x 2400 dpi (practic calitate de offset) și permite personalizarea la nivel individual inclusiv date variabile cum ar fi numerotarea paginilor sau cardurilor etc., fiind ideală pentru tiraje mici si medii sau lucrări personalizate.

 2. Offset Printing: Tehnologia tradițională care asigură calitatea înaltă a imprimării pe cantități mari de materiale.

 3. Imprimarea UV: Permite imprimarea pe cartoane premium texturate de diferite culori inclusiv cartoane intunecate cu culori deschise, deasemenea aplicarea lacului selectiv si tiparul in relief.

 4. Serigrafie: Prima si cea mai veche metoda de tipar este o tehnică de imprimare care folosește o matriță sau șablon pentru a transfera cerneala pe suprafața materialului. Această metodă, cunoscută și sub numele de silk-screen printing, se remarcă prin versatilitate și capacitatea de a realiza imprimate de înaltă calitate pe o varietate de suporturi. Cu toate avansurile tehnologice, serigrafia rămâne relevantă și se integrează armonios în producția modernă de produse poligrafice. Combinând tradiția cu inovația, serigrafia adaugă o notă distinctivă și artizanală într-o lume dominată de imprimantele digitale și offset.

Impactul Produselor Poligrafice în Societate

Produsele poligrafice au un impact semnificativ în viața noastră de zi cu zi. Ele nu doar livrează informații și produse, ci și influențează percepția și comportamentul consumatorilor. De la promovarea culturii și educației până la stimularea economiei, produsele poligrafice au un rol vital în societate.

În concluzie, produsele poligrafice reprezintă o fereastră spre creativitate și comunicare vizuală. Această lume magică a imprimării aduce laolaltă tehnologie, artă și utilitate pentru a da viață ideilor noastre. Prin diversitatea lor, produsele poligrafice contribuie la modelarea unei societăți informate și conectate.

Instructiuni de pregatire a fisierelor (machetelor/designul):

 • Fisierul Dvs. trebuie sa contina margine de siguranta (safe area) de cel putin 3-5mm in functie de produs pentru a nu se taia din informatia importanta cum ar fi adresele si numerele de telefon sau a logotipului companiei. Puteti mari fundalul pentru a acoperi acesta zona de siguranta. (Consultati ghidul cu privire la marginea de siguranta)
 • Rezolutia minima pentru tipar calitativ 300 DPI
 • Fisiere acceptate: PDF, (TIFF si JPEG cu rezolutia de 300 DPI)
 • Format imagine: CMYK – pentru o redare corecta a culorilor (Consultati ghidul cu privire la formatul de culoare)

Cum plasati comanda pe site:

 • Pentru a plasa comanda este necesar sa alegeti din lista de produse poligrafice de mai sus produsul dorit dupa care se va deschide pagina produsului in drepta caruia veti vedea calculatorul online cu optiunile pentru produs.
 • Selectati optiunile (cele cu bifa* sunt obligatorii) dupa care veti vedea pretul pentru comanda Dvs.
 • Atasati fisierele (sau linkul google drive, dropbox, wetransfer, etc. la fisiere in cazul calendarelor cu mai multe file). Deasemenea puteti plasa comanda iar machetele/fisierele le puteti trimite ulterior la e-mail: pictografic.srl@gmail.com cu indicarea numarului comenzii!
 • Adaugati in cos si puteti finaliza comanda accesind cosul de cumparaturi
 • Dupa ce ati plasat comanda veti primi automat un e-mail de confirmare cu comanda Dvs.
 • Ve-ti fi telefonat de managerul nostru pentru confirmare, detalii si veti primi un email cu aprobarea finala a machetei inainte de a fi tiparita.